ACTIVITEITEN

In 2022 functioneerde de club weer optimaal en zonder beperkingen vanwege Corona. De tweewekelijkse clubavonden boden een grote verscheidenheid van onderwerpen en activiteiten, en werden goed bezocht. Zo hebben we regelmatig samen vliegen gebonden, kregen we spannende verhalen over verre vliegvisreizen en kwamen er gastsprekers op bezoek om hun professionele kennis met ons te delen. En altijd was het weer gezellig.
De Activiteiten Commissie had naast de clubavonden organiseerde ook allerlei buitenactiviteiten, waaronder samen vissen in de binnenstad van Alkmaar of gericht vissen op snoek in het Duizendeilandenrijk. Soms gingen we ook verder van huis naar een van de grote rivieren. En dit jaar vierden we ook ons jubileum gedurende een tweedaags weekend bij de forellenplas van Baggelhuizen. Om onze werptechniek te verbeteren organiseerde de Commissie een casting wedstrijd en een werples dag onder begeleiding van gediplomeerde trainers.
Drie nieuwe leden kwamen dit jaar bij de club en kregen een warm onthaal. Gedurende een serie bindavonden bij ervaren leden thuis leerden ze de kunst van het vliegbinden. En tijdens diverse sessies op zaterdag ochtenden in de Casting Club kregen ze dankzij instructies door clubleden en vooral veel oefenen het werpen in de vingers.

Drie bindavonden

Na de zeer succesvolle en gezellige veiling werden door de activiteitencommissie drie interne bindavonden georganiseerd.De eerste werd verzorgd door Nico en in het begin dachten laatkomers bij de verkeerde zaal te zijn binnengestapt. Er werd namelijk volop getimmerd. Maar het doel bleef vliegen bouwen. Nico had foam bij zich, dat moest met door hem ook geleverde malletjes worden uitgehamerd op het hout en daardoor verschenen zeer mooie lichaampjes voor miertjes, torren enz. met een uitstekend drijfvermogen. Ja onze club beschikt over zeer creatieve leden.

De tweede avond werd verzorgd door Roland en Jan, die speciale Kyll vliegen bonden, elk aan een eigen tafelblok, het zogenaamd “Intiem Binden”. Een term die nieuwere leden nog wel eens thuis moeten uitleggen.  Maar des te gezelliger.

Met de gebonden vliegen gaan medio april 4 nieuwere leden onder begeleiding van Roland en Ferry een paar dagen oefenen op stromend water bij Densborn in De Eifel. Wat dat betreft biedt De Poldervlieg toch ongeëvenaarde leertrajecten aan de leden aan.

De derde avond verzorgde Koos, die met zijn mooie ervaring in Canada 2022 ons voorging in de kunst van het tube fly binden. Een methode die waarschijnlijk ook op snoek en baars succesvolle vliegen oplevert. Het was een zeer leerzame avond. Koos toonde een zeer vernuftig, door hem uitgedacht, draaiend haakje (aan een wartel met krimpkous), afgeleid van de karpervisserij en met een zeer goed inhakend vermogen.

Al met al weer een hoop geleerd, met ook veel humor en gezelligheid. René kwam twee keer inkijken en besloot meteen lid te worden. Hij gaf aan dat het aanvoelde als een warm bad.

JAN

Nieuwjaarsreceptie en veiling 2023

Op donderdag 5 januari 2023 werd de traditionele Nieuwjaarsreceptie en veiling van De Poldervlieg gehouden in de grote zaal van gebouw De Geist in St. Pancras.

Voorzitter Bart opende stipt om 20 uur, vanuit de ervaring dat deze avonden nogal eens wat tijd kunnen vergen. Er waren 20 leden aanwezig, wat minder dan andere jaren. Maar dat mocht de pret en de handel niet drukken.

Bart opende met wat mededelingen. Een belangrijke was dat de nieuwe visite kaartjes gereed waren. Elke aanwezige kreeg er en stuk of 20. Aan de voorkant staat een prachtige vlieg, gebonden door Nico. Op de keerzijde een QR code, waarmee je rechtstreeks op onze website www.depoldervlieg.nl komt. Als iedereen er een paar in zijn vliegvisvest stopt, in de portemonnaie enz. en deze uitdeelt aan iedereen die ook maar de geringste belangstelling toont in vliegvissen, dan lopen we flink kans op meer bezoekers van buiten en ook op nieuwe leden. In de kast liggen er nog ene paar honderd!

Vervolgens gaf Bart het woord aan invallend veilingmeester Jan, omdat Milco opeens verhinderd was. Jan gaf aan dat hij 17 maal veilingmeester gespeeld had, maar toen hij voorzitter werd niet meer, dus hij zou er weer even in moeten komen. Maar hij had zijn nieuwe gehoorapparaten op maximaal staan dus we konden starten. En dat ging vlot. Vrijwel alles was tegen 22.00 uur verkocht, met de gebruikelijke grappen en grollen.

Vooral de vier wat nieuwere leden sloegen weer hun slag. Bijvoorbeeld Thomas ging naar huis met een volle fietstas, een antieke vistas vol reels, boeken en bindmateriaal, drie hengels en een grote aparte hengelkoker. Dat bleek nog een heel probleem op de fiets, want hij moest met twee dragers de zaal uit worden geholpen.

In de pauze werden lootjes verkocht en bij de verloting trok secretaris Din de troostprijs en Jan de hoofdprijs. Een bon t.w.v. €100, dit jaar te besteden aan een vistripje met een maat.

Penningmeester Henk hield met de onmisbare hulp van Harrie en zijn flitsende Excel programma keurig de aan en verkopen bij, evenals het percentage van 10% voor de clubkas. Hulde voor hun inzet! Dit alles leverde onze mooie club uiteindelijk een batig saldo op van bijna € 300.

Bij de nazit werd alles onder het genot van een hapje en een drankje nog eens doorgenomen en werd voorzichtig gespeculeerd welke vissen we dit jaar waar zouden kunnen gaan vangen.

JanS

Van vistrip tot whiskyavond

De laatste 3 clubavonden van 2022 werden weer in een zeer gezellige sfeer doorgebracht.

  1. Allereerst verzorgde Roland een avond over het plannen van een vistrip. Lijkt simpel, maar de meer ervaren leden weten dat dat nogal ingewikkeld kan zijn.

Alle aspecten kwamen aan de orde: bestemming kiezen, vergunningen regelen, hoe oriënteer je je: van kennis van vismaten met ervaring ter plekke tot internet opties. Hij toonde wat handige trucs in Google Earth, waardoor je tevoren al kunt kijken waar je de auto kan parkeren en hoe je naar de rivier moet lopen. Alsof je er al staat!

Er ontstond een spontane discussie over het introduceren van nieuwe clubleden op stromend water als bijv. de Kyll. De als immer zeer actieve en snel reagerende activiteitencommissie heeft intussen een trip gepland hiervoor medio april 2023. Dat wordt en leerzaam en gezellig!

  1. De tweede avond had als thema “Nimfen binden voor de binnenstad Alkmaar”. Ook hierbij nam Roland het voortouw.

Maar eerst hield voorzitter Bart een kort verhaaltje over ledenwerving. Een thema dat al een paar jaar speelt bij ons (en bij andere verenigingen incl. de VNV).

Bart had een marketingonderzoek gedaan, waaruit rolde dat de vorig jaar vernieuwde website uitstekend oogt en voldoet (volgens deskundigen van buiten).  Bart’s idee was om een paar honderd visitekaartjes te laten drukken, waarop aan de ene kant een mooie vlieg staat en op de andere een QR code, die rechtstreeks leidt tot onze website. Iedereen stopt een paar van deze kaartjes in zijn vliegvisvest en deelt ze met ruime hand uit.

Alle leden waren tevoren opgeroepen om een fraaie zelfgebonden vlieg mee te nemen en hiervoor kwam een heuse verkiezing, ja we zijn zeer democratisch. De Libelle van Nico won, zodat deze binnenkort te bewonderen is.

Nimfen voor in de gracht

Vervolgens begon Roland aan zijn inleiding: welke nimfen doen het in Alkmaar, welke materialen heb je nodig enz. De tijd vloog voorbij, zodat uiteindelijk na de pauze pas aan het binden werd begonnen. Nu maar hopen dat de voorn snel Alkmaar binnentrekt.

 

  1. Op 8 december hield John de gebruikelijke, en zoals immer onvergetelijke, Whisky avond. Hij verzorgt al sinds 2016 fantastische avonden met elke keer een ander thema, bijv., Schotse whisky’s, Ierse Whisky enz. Twee jaar lang hebben we deze –door covid noodgedwongen - digitaal gehouden, waarbij elk lid 5 flesjes thuiskreeg en we via MS Teams “bij elkaar waren”. Goede noodoplossing in corona tijden, maar live is toch leuker. 23 leden waren present op deze alweer zevende whiskyavond. Een ware traditie ondertussen!

Begonnen werd met een grap. Jan had ooit een fles alcoholvrije whisky op de kop getikt, maar na één glaasje was hij hiermee acuut gestopt en weer overgegaan op Cragganmore en Glenrothes uit de Speyside.

John met hobbyDeze fles ging “gecamoufleerd” rond, waarna de leden, veelal als zelfbenoemd whisky expert, mochten raden uit welk land en welke streek dit product kwam. Dat varieerde van Engeland tot Japan en terug. Maar in het algemeen vond niemand het echt lekker. Rob raadde het goed: alcoholvrije “whisky”.

Daarna ging John met het echte werk aan de slag. Zoals hij al jaren doet had hij weer een origineel thema bedacht. Dit jaar waren er 7 (!) flessen die allemaal begonnen met het woord “Glen”, hetgeen in het Gaelic “Dal“ betekent, van waaruit het water voor de drank wordt getapt uit een stroompje.

 

Over iedere fles had John met behulp van een PowerPointpresentatie een verhaaltje, een anekdote, een filmpje enz. Ondertussen ging die fles rond en tapte iedereen een “bodempje(!)” in zijn eigen proefglaasje. Sommige whisky’s moesten wel wat verdund worden want er was een Cask bij van ong. 60%. Willem is nog aan het bijkomen hiervan

De stemming steeg vanzelfsprekend zeer snel. Dat werd nog versneld door de crackers met zalm, brie, kaasblokjes, chocolade en vooral ook door Koos die regelmatig een plank met zelf geschoten en zelf gerookte plakjes gans liet rondgaan. Hulde!  Koos kreeg hiervoor apart een welverdiend applaus.

De pauze werd geheel vergeten door dit bacchanaal en nadat omstreeks 22.30 uur de presentatie met een zeer groot en langdurig applaus voor John was afgesloten werd het feest in de bar van De Geist, met veel bitterballen, nog een tijdje voortgezet. Het hoogtepunt qua sfeer van het jaar, we hopen volgend jaar op weer een apart thema, John!

 Ook proeven is een kunst

JanS

EFFA dag 29 oktober 2022

EFFA WERPDAG DE POLDERVLIEG  GEESTMERAMBACHT

Op 29 oktober had onze onvolprezen activiteitencommissie weer iets moois georganiseerd. Drie EFFA-instructeurs kwamen van verre (tot uit Drenthe aan toe) om ons beter te leren werpen. Het was ideaal weer.

Veel leden gaan uit van de terechte veronderstelling dat je nooit uitgeleerd raakt op het gebied van vliegbinden en vliegvissen, waaronder je werptechniek. Dit moge ook wel blijken uit het feit dat Marcel en Nico, net terug uit Canada en beiden gediplomeerde werpers ook meededen aan het interessante programma en aangaven behoorlijk veel geleerd te hebben.

Onze 14 deelnemers en de drie instructeurs (Ferdy Geerdink, Otto Rinia en Erwin v.d. Voort) kwamen om 9 uur samen bij het restaurantje Lovers en Hunters in het zuidoosten van het Geestmerambacht. We werden ingedeeld in drie groepen (van beginners tot gevorderden), die zich na een kop koffie verspreiden over twee grasvelden en een hafje, om ook te voelen hoe zaken werken in het water. Voor elke groep was een apart programma opgezet, hulde!

Zelf zat ik in de groep die eerst met Ferdy ging oefenen op de “Effectieve inzet dubbele strip”. Ferdy had de les heel goed opgebouwd (zoals pedagoog Dirk hem later complimenteerde) en je merkte snel verbetering in je werptechniek, al was het maar om op ingesleten foutjes te worden geattendeerd. Wat ik wel merkte dat als ik daar scherp op ging letten, het corrigeren tot coördinatieproblemen leidde. Je probeert je hand dicht bij je reel te houden, maar dan dwarrelt je lijn opeens raar neer bij de backcast…… Volgens Ferdy was het een kwestie van goed oefenen. Ongetwijfeld.

Halverwege de dag werd een gezellige pauze gehouden waarbij Lovers en Hunter uitstekende kroketten uitserveerde. Hierna volgde het middagprogramma, waarna de succesvolle dag werd afgesloten. Iedereen was zeer enthousiast.

JanS

Slapende snoeken? (Jan Spruit)

Na een enerverende bindavond in De Geist met veel vangig uitziende snoekstreamers, waarvan de binders, gesterkt door een Skuumkoppe, zeker wisten dat zij hiermee zouden gaan vangen, kwam een deel van de clubleden op de afgesproken tijd, zondagmorgen 10 uur, bijeen bij de trailerhelling op de Lepelaar in Langedijk. Zie de foto! Een ongeveer even groot deel besloot uit te slapen en verscheen later.

Omdat alle activiteiten bij ons gebeuren in kameraadschap en zonder de kans om bij een “wedstrijd” een dikke auto te winnen, maakt dat allemaal niet uit. Vrijheid, blijheid is ons motto! Als er al geteld wordt hoeveel men vangt dan gaat het om de “eer” of om “eeuwige roem”.

Het weer was zacht voor de tijd van het jaar en volgens het KNMI wind ZZW kracht 4. Diverse ervaren leden schatten echter dat het ter plekke eerder tegen 5 aan zat. En vooral om de bungalows had je soms rare windvlagen.

Zelf was ik dinsdag even gaan voorverkennen, oude gewoontes leer je niet snel af. Veel riet, helder water en niks gevangen, ja ik had een hengeltje bij me. Eén aanbeet toen.

Vreemd is dat geen van de aanwezige leden zondag een vis wist te vangen of zelfs maar een aanbeet had. Dat was vorig jaar anders. Luchtdruk? Te zacht weer? Nog voldoende voedsel? Ook een paar boten –van buiten de club- die trolden hadden niks.

Leuk was wel dat je, door de beperkte plekken waar je kon vissen, veel terrein aan het water is privé van de huizen, veel riet en bomen, regelmatig een vismaat tegen kwam voor een gezellig praatje. Zo kwam  ik bij mijn auto, na langs een doodlopend weggetje te hebben geprobeerd en zag daar Erik op dezelfde plek werpen waar ik 10 minuten eerder stond. Effe babbelen en zijn mooie Hardy bewonderen. Ook had hij een inventieve beschermhoes voor zijn hengel, zie de foto. Terwijl wij spraken kwam voorzitter Bart eraan, met een niet vissende gast en begon als derde op deze hotspot te gooien. Ondanks zijn zeer fraaie worpen ook niks.

Jacob en ik haalden elkaar regelmatig in en telkens konden we mismoedig het hoofd schudden: nog niks!

Op enig moment, na het een paar keer wisselen van streamer en nu met de mandarijnennet streamer vissend, zag ik beweging bij mijn streamer. Maar helaas het bleken een stuk of tien baarsjes die weliswaar bewonderend naar dit gekke voorwerp keken maar ook niet toehapten, bovendien waren zij kleiner dan de streamer.

Al met al dus gezellig, maar de snoeken stonden uit of sliepen ook uit. Voor dat laatste nog een stukje bewijs: Rob was overdag verhinderd, maar ging ’s avonds nog even op eigen houtje snoeken. En hij ving er twee!

Dus Activiteitencommissie: volgende keer of heel vroeg of tegen de avond plannen?

Verslag eerste drie clubavonden najaar 2022 (Jan Spruit)

Het najaarsseizoen werd in De Geist afgetrapt met de traditionele avond met verslagen over gemaakte vistrips. Ook wel genaamd: “de avond der sterke verhalen”.

Vier leden waren voor de tweede keer naar Noorwegen geweest en toonden fraaie plaatjes van vele soorten dieren, zoetwatervissen, zoutwatervissen en adders.

Roland was weer naar Italië en Oostenrijk geweest en had op licht materiaal veel zware forellen gevangen. Interessant is dat het in augustus daar vrij rustig is en in het najaar drukker, met vliegvissers dan.

De tweede avond stond in het teken van een langzamerhand ook traditie te noemen activiteit, het Rad van Avontuur. De Activiteitencommissie geeft een draai aan het door Roland vervaardigde rad  en het toeval wijst dan aan welke vlieg de deelnemers dienen te binden. Altijd weer een verrassing en een uitdaging van de creativiteit van de binders.

13 Oktober werd gezamenlijk streamers gebonden voor onze vissessie van 16 oktober in het 1000-Eilandenrijk in Dijk en Waard (voorheen Langedijk). Helaas was de uitgenodigde voorbinder door omstandigheden verhinderd, maar dat mocht de pret niet drukken. 22 leden zaten geanimeerd te binden, te kletsen en de wat minder ervaren leden werden naar goed gebruik bij de hand genomen en konden zodoende ook een paar fraaie streamers produceren. Of ze kregen er wat.

Omdat voorzitter Bart had vernomen dat ik twee keer niets had gevangen deze week, bood hij mij een door hem ter plekke zeer fraaie streamer aan, inclusief wiggletail, waarvoor nogmaals dank!  Zie de foto!

Zelf was ik nogal lui deze avond en beperkte mij tot makkelijke vliegen, waaronder de zogenaamde mandarijnennet streamer. Ooit bond Ruard nimfjes van mandarijnen netjes, die had ik poosje gespaard en recent weer gevonden;  in dit geval schuif je gewoon een half netje op een grote streamerhaak, wat glitter erbij en klaar (foto). Toen ik Bart als wederdienst er een aanbood keek hij was bedenkelijk naar dit inderdaad nogal lelijke product en bedankte vriendelijk (“de kans is zeer klein dat ik daarmee ga vissen” mompelde hij eerlijk). We gaan binnenkort zien of mijn theorie dat ook lelijke vliegen worden gepakt en misschien wel eerder dan mooie klopt.:-)

Inclusief de gezellige nazit met drankjes en bitterballen weer een zeer geslaagde avond. Zondag de producten testen en over twee weken het relaas van de fantastische trip van 3 leden naar Canada. Ze waren aanwezig maar deden zeer geheimzinnig over de vangsten, dat wordt dus wederom een druk bezochte avond

9/4 Werples

Zaterdag 9 april was het voor het eerst sinds lange tijd dat De Poldervlieg ‘Casting Club’ weer actief was op het recreatieveldje van het Geestmerambacht. Het doel van het clubje is om nieuwe leden te helpen met het ontwikkelen van hun werptechniek. Ik deed als gevorderd vliegvisser ook mee, beter leren werpen kan je je hele leven nastreven. Onder leiding van Marcel en Nico kregen Thomas, Alex en ik zeer nuttig advies en aanwijzingen hoe we onze werptechniek kunnen verbeteren. Dat begint natuurlijk bij de basis met de bekende beweging van de hengel tussen elf en een uur. Maar al snel gingen we een stapje verder, zoals het oefenen van dubbelstrippen. Ik moet toegeven dat ook ik die techniek nog niet helemaal in de vingers bleek te hebben. Eigenlijk viel het Marcel op dat ik meer enkel- dan dubbel stripte. Dankzij zijn instructies voelde ik voor het eerst, jawel na 15 jaar, hoe het dubbelstrippen je veel meer controle van je lijn in de lucht geeft. Ondertussen oefenden ook Thomas en Alex met Nico verder aan hun werptechniek. En dat blijven we de komende maanden met enige regelmaat doen, zodat wij alle drie deze zomer subtiel een vliegje tussen twee overhangende takken op een stromende rivier kunnen presenteren. Met dank aan Nico en Marcel voor hun professionele begeleiding.


Bart

10/3 Mystery Guest

MYSTERY GUEST bij De Poldervlieg

Op donderdag 10 maart bezochten 20 leden de gezellige clubavond van De Poldervlieg. Onze Mystery Guest bleek Richard Verbeek! Een tijd geleden was hij lid, door een verhuizing naar Brabant kwam daar een eind aan. Maar hij blijft een graag geziene gast bij ons, die binnenkort ook nog een werp clinic gaat verzorgen.

Richard was een van de eersten, die met enige hulp van de club, diverse opleidingen tot werpinstructeur ging volgen. Hij is dan ook uitermate deskundig op dat gebied en treedt vaak op als examinator bij de VNV.

Vanavond was zijn thema: Knopen. Na een uitstapje naar Denemarken, waar hij op enig moment 39 zeeforellen ving, projecteerde hij op het scherm veel informatie over het verschil tussen nylon en fluorcarbon leader/tippetmateriaal. Heel leerzaam en een goede hulp om aan de waterkant tot een keuze te komen wat bij je vlieg past.

Maar Richard zou Richard niet zijn als hij niet nog meer in petto had voor ons. Na de pauze deelde hij per tafel mapjes uit met daarop aanwijzingen voor diverse knopen, zoals de Rapala knoop, de Uniknoop enz. Iedereen was gevraagd om tippet materiaal mee te nemen. De bedoeling was om met dit materiaal een knoop volgens het boekje te leggen om een grote snoekhaak. Hij had een vrij technisch uitziend apparaat bij zich, waar de snoekhaak dan aan werd bevestigd en vervolgens kon de binder trekken tot de lijn of de knoop brak. Het apparaat gaf dan aan op hoeveel kg dat was gebeurd.

De uitkomsten waren schokkend. Vrijwel geen enkel materiaal haalde de erop aangegeven treksterkte. Alleen Stroft deed het goed. Maar dat kost dan ook wat.

Willem en ik hadden Shogun Lazer 12/00 meegenomen, toevallig allebei hetzelfde klosje. Opgave: 100 + 50 meter Free. Sterkte volgens opgave 2.2 kg. Allebei haalden we met verschillende knopen net 1.3 kg. En dan zetten die slimme marketeers in Japan daar nog op: “Super Strong Tournament Line”????!!!!

Bart had plannen om 11 maart naar het Oostvoornse Meer (OVM) te gaan en daartoe op het laatste moment nog wat tippets van 20 en 22/00 aan laten rukken. Na viermaal knopen en trekken bleek dit slechts een kwart van de opgegeven sterkte te halen. Bart werd bleek en zag al diverse kilo forellen vrolijk wegzwemmen, na een korte dril en een grote knap, richting de diepte van het OVM.  Eigenlijk een schande dat dit allemaal maar op de etiketten gezet mag worden. Het schijnt dat de VNV een aantal jaren geleden een onderzoek heeft gedaan, dat toch nog maar eens nalezen binnenkort.

Bij het nawoord en bedanken van Ries voor deze zeer leerzame avond werd nog het idee gelanceerd dat op de eerstvolgende veiling waarschijnlijk veel aanbod van tippet materiaal zou zijn, maar zeer weinig vraag. De nazit was weer gezellig.

JanS

24/2 Gastbinder Peter van Ruitenbeek

Voor het eerst in lange tijd konden we op onze clubavond in De Geist weer eens een gastbinder ontvangen. Door de onzekerheid vanwege het Covid virus vervielen vele avonden en voor de resterende durfde de Activiteiten Commissie geen externe spreker te vragen. Dus tot nu toe werden de avonden gevuld met eigen voorbinders of zelfs digitaal gehouden, met flesjes whisky thuisbezorgd.

Foto 1Onze gast was niemand minder dan Peter van Ruitenbeek, eigenaar van Exclusive Fly Fishing in Bussum. Een fraaie winkel en een mooie website, waar je alles wat je hartje begeerd kunt bestellen. En voor een beetje vliegvisser is dat meestal veel. Kijk maar eens.

Door wat planningsperikelen met de Geist viel deze avond in de krokusvakantie, waardoor sommige diehard leden ontbraken i.v.m.  “Ski verplichtingen elders.” Zo vertelde Rob mij twee weken geleden dat hij in Mittersill zou zitten met de lange latten onder, maar ook met een vliegenhengel in de bus, om toch ook een lange lat in zijn handen te houden. Bart zat met de familie op Texel, maar was toch op de clubavond aanwezig, dat is de spirit. In totaal bezochten 18 enthousiastelingen deze gezellige avond.

Na een korte introductie gaf de voorzitter het woord aan Peter. Deze vatte onmiddellijk de koe bij de hoorns en begon met de eerste van zijn vier vliegen. Zijn thema was: “Droge vliegen voor Pocketvissen”. Pockets zijn kleine poeltjes in snelstromend water, vaak in snelle bergbeken. Forellen liggen hier te wachten op langskomende voedsel en hebben maar zeer korte tijd om voedsel te grijpen. De vliegen hiervoor moeten dus opvallend en goed drijvend zijn.

Door het gebruik van foamstrips, hertenhaar, CDC en fikse hackles lukt dat drijven wel. Voor een extra trigger moment werden ook rubber legs ingebonden. Kortom de vliegen zagen er aantrekkelijk uit, zowel voor de binder, maar waarschijnlijk nog veel meer voor de forel.

Ons nieuwe lid Thomas deed fijn mee. Secretaris Din is bezig met het opzetten van een extra bindcursus voor hem, Mike en Alex. En Marcel en Nico, onze gediplomeerde werpinstructeurs gaan extra werplessen geven aan dit drietal, zo beloofden zij in de pauze. Mooi clubgevoel altijd bij deze bereidwilligheid!

 Peter had zijn programma mooi opgebouwd, twee vliegen voor de pauze en na de pauze nog een CDC&Elk, van Hans Weilenmann, die meeviel qua techniek, maar het slotstuk leidde bij veel leden tot enige vertwijfeling. Eigenlijk had je hiervoor de Magic Tool van Marc Petit Jean nodig. Overigens vond ik die wel in mijn bindtasje maar ik was vergeten hoe dat ook alweer precies werkte en de CDC ging niet lekker in de klem. Rondkijkend bleek ik niet de enige. Peter had een alternatieve techniek, die ook bleek te werken.

Om 22.10 uur werd Peter onder groot applaus bedankt voor zijn inspanningen en door Roland van De Activiteitencommissie voorzien van een aardigheid. Iedereen was weer een paar fraaie vliegen en vooral technieken en ideeën rijker.

De nazit was weer zeer gezellig.

JanS

Voorzitter De Poldervlieg

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.