Skip to main content

DIEPSMEERPARK: VERGANE GLORIE?

Ik herinner me nog Februari 2019 toen Bart en ik daar gingen vissen. Windkracht 6-7. Na enige aarzeling toch maar een poging gewaagd, immers je kunt vaak wat in de luwte van de bosjes vissen. Een paar aanbeten en plotseling had Bart in een kommetje een snoek van 90 cm beet, en een dikke ook. Een paar maanden eerder had ik tijdens mijn rondje park twee oude mannetjes gezien, die daar een paar uur met dood aas stonden te vissen en net toen ik na een praatje voorbij liep, haalden ze die snoek eruit. Ik wist dus waar zij lag en Bart haakte hem uitstekend.

Zomer 2019 ook een avond met De Poldervlieg daar gevist, zeer succesvol, honderden voorns werden eruit getrokken. Later in het najaar nog met diverse clubs een wedstrijdje, toen was het wat minder.

Najaar 2019 met Matthijs een rondje. In een ander klein kommetje zagen we een snoek van tegen de meter lang achter zijn streamer aan sluipen. Tot hij ons zag op de brug, een grote klap en in de verte alleen nog een boeggolf.

Voorjaar 2020 niets gevangen. Vroeg in het jaar begon de plantengroei, later lag het vrijwel helemaal dicht. Met Willem nog een keer geprobeerd, maar slechts enkele voorns en baarsjes.

Najaar 2020 twee keer individueel: niets. Een keer met de Poldervlieg: 12 man vissen en slechts 1 snoekje gevangen door Cor. Die verdiende er wel een fles whisky mee. En kreeg en passant de prijs voor de “miertjeswedstrijd“ toen ook nog mee.

Woensdag 30 december 2020 scheen de zon tijdens de boodschappencorvee. Dat bracht me op een idee. Een soort Eindejaarsvissen in mijn eentje. Geen tijd voor een verre Snoekbaars Experience poging, maar paar uurtjes DMP moest kunnen. Snelle boterham en op weg. Wel op buitenradar gekeken gelukkig, dus regenkleding mee en thermospul. Standaardrondje gedaan en kreeg 1 volger, geen aanbeten of vangers. Kletsnatte grond, glibberig ook. Water vrij donker, ook nog veel riet overal. Vond nog een rubber shad met loodkopje en haak, deze keer voorzichtig opgeborgen (zie mijn verhaal eerder hierover). Veel honden, veel buien en wind NW 5+. Lekker uitgewaaid en niet koud (slecht weer bestaat niet, alleen slechte buitensportkleding!).

Maar voorlopig geen DMP meer voor mij. Het lijkt wat vergane glorie. Wel de grote vraag natuurlijk: waarom jaren prima en opeens niet meer. Zal ook wel door Corona komen. Als iemand daar weer goed vangt, hoor ik het graag...

  • Hits: 644

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.