Skip to main content

In het voorjaar naar noord Italië

In noord Italië zijn we weer ingetrokken in het hotel Posta van Tanja Guetti. Ze is een top gastvrouw die echt alles doet om ons verblijf op een hoge niveau te brengen. Nadat we twee jaar in september waren gaan vissen, hebben we dit jaar gekozen voor het voorjaar. Er is een duidelijk verschil in de twee periodes. 

Iatliehotel

De rivier Sarca is in het najaar onder zijn waterpijl en daardoor minder goed visbaar als in het voorjaar. In de hogere gebieden daarentegen zijn de vangsten in het voorjaar aanzienlijk minder door de lagere temperaturen. De vis is nog niet geneigd om je droge vlieg van de oppervlakte te halen. Leuk was in dit voorjaar de grotere variatie aan verschillende vissen die we hebben gevangen: bronforel, bruine forel, Marmorata, vlagzalm, barbeel en kopvoorn. Alleen de regenboog forel hebben we deze keer niet gespot. Maar dit is geen gemis.

Italieforelroland

Deze keer hebben we drie dagen doorgebracht op de Sarca. Dat lijkt veel maar het ging zo leuk dat we er dagen te kort voor hadden. Verder zijn we een dag naar Sarca di Nambrone en Lago di Cornissello geweest. Op Nambrone hebben we aardig gevangen. Op Cornissello was het slecht, maar dit lag puur aan de lage temperatuur. Er lag nog sneeuw op die hoogte.

sneeuw33

Naar aanleiding van de bindavond van Peter Ruitenbeek hebben we zijn technieken toegepast op de Arno, een mooie rivier met ‘pockets’. Niet de makkelijkste manier van vissen, maar het geeft een hoop voldoening.

Italierivier2

We waren echter genoodzaakt voortijdig de sessie te beëindigen omdat we werden verrast door een zware onweersbui. Het water veranderde binnen een paar minuten van glashelder tot zwaar troebel. Dus was het spullen inpakken en met een noodgang verplaatsen. We zijn naar een ander deel van het gebied gegaan en hebben daar onze dag leuk kunnen beëindigden.

Een van de wateren die we zeker weer wilden bevissen was Lago Nambino. Ondanks de honderd hoogtemeters die ter voet genomen moeten worden, hebben we daar weer top gevangen, zoals prachtige bruine forellen tot 50cm. Helaas waren we een week te vroeg om op het hoge deel van Val di Funo, in het gebied Alto Chiesse, te vissen. Het hoog plateau is pas geopend vanaf de laatste zondag van mei. Er moeten stabiele weersomstandigheden heersen en de wegen moeten sneeuwvrij zijn.

Onze heen reis op de zondag vóór Hemelvaart ging top. We hebben geen files of vertragingen opgelopen. Terug op de zondag na Hemelvaart was het helaas een ander verhaal. Om vakantiedagen te sparen had ik bedacht de week van Hemelvaart te gaan. Als je dan op de zondag na dit lange weekend terugreist heb je wel een heel groot probleem. 

Italierivier3

  • Hits: 549

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.