Skip to main content

Casting Challenge 2022

We hadden ondanks dat mooie weer  jammer genoeg wel een historisch lage opkomst van acht werpers op deze Casting Challenge 2022. Misschien was dit toch ergens goed voor, want ik had aardig wat moeite met de spelregels en de daarbij behorende puntentelling die niet altijd even duidelijk waren vermeld op het wedstrijdformulier. Even de regie overnemen van Richard Verbeek is toch nog wat lastiger als het lijkt, zal ik maar zeggen. Maar, dat mocht de pret niet drukken. Alle acht Poldervliegers hebben toch super hun best gedaan om tot een mooie puntenlijst te komen. Marcel voorzag iedereen van de nodige tips en trucs om hier en daar onze techniek nog een beetje bij te werken. Onze dank is groot, Marcel!

20221009 112650

Het werpen bestond uit vier parcoursen die ook op andere werpwedstrijden worden afgewerkt. We begonnen met een rondje verwerpen, waarbij het toch wel een kunst bleek te zijn om het pluisje over de 20 meter lijn te deponeren. Daarna moesten we datzelfde pluisje zo dicht mogelijk bij die lijn laten landen. Dat was het moment dat menig deelnemer de onvoorspelbare windvlagen vervloekte. Het volgende traject was minstens zo weerbarstig en bestond uit drie cirkels op verschillende afstanden op de grond waarin je het pluisje moest deponeren. Je zou denken dat het standaard procedure is als daar een forel zou liggen, maar de realiteit bleek toch wat lastiger te zijn. Het derde parcours bestond uit een opstelling van drie verticale cirkels achter elkaar waar je pluisje horizontaal doorheen gelanceerd diende te worden. Voor zover ik het heb kunnen waarnemen, lukte het maar een enkele deelnemer door twee cirkels te geraken. De laatste oefening bestond uit een backhand worp, iets waar de meeste deelnemende clubleden nog niet eerder van gehoord hadden, laat staan dat ze die worp al beheersten.

20221009 112227 008

Bij de puntentelling liet de techniek mij in de steek in de vorm van een formulefout in de digitale puntentelling. De uitslag kon ik dus helaas niet meteen bekent maken gisteren middag. Mijn excuses daarvoor aan de deelnemers. Maar van de  acht winnaars kan maar een echte winnaar zijn. Deze persoon wordt aanstaande donderdagavond op de club bekent gemaakt. Zoals ik al vertelde zal de prijs naast eeuwige roem ook bestaan uit een visdag voor twee personen op  "De Ronde Bleek", om al die werptechniek weer eens echt in de praktijk te brengen.

  • Hits: 386

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.